Zin om te dansen of te springen?

Bekijk zeker waarvoor je bij ons terecht kan en wanneer !

ONS AANBOD

Geschiedenis van Moving

Moving Baasrode werd opgericht in september 2003.

Aster had reeds jaren de ambitie (en de droom) om een eigen dansgroep en/of sportvereniging te hebben. Pas afgestudeerd zocht ze volop naar werk. Ze kreeg de kans om 8u dansles in de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke te geven en assistent aan de Universiteit van Gent te worden. Toch vond ze dat ze nog tijd over had en bleef haar droom een droom. Dus waarom niet een groep dans en een groep rope skipping opstarten in Baasrode?? Zo gezegd, zo gedaan. De zaal werd gehuurd voor 1 groep van elke discipline. Maar op de startdag, woensdag 24 september 2003 kwamen er kinderen en jongeren van overal. Meer dan genoeg om onmiddellijk 2 groepen dans en 2 groepen rope skipping op te richten.

Na 3 maanden werking begroette Moving zijn 100ste lid.

Maart 2007: Op het Belgisch Kampioenschap voor Mini's werd de eerste officiële medaille behaald: Jani en Morgane behaalden brons!

Tijdens het seizoen 2007-2008 werd de kaap van 600 leden overschreden. Om dit alles in goede banen te leiden wordt er beroep gedaan op 17 lesgevers/trainers.

Het seizoen 2008-2009 werd het eerste topseizoen voor de rope skippers: 5 medailles op Belgische kampioenschappen en 1 medaille op het Europese kampioenschap zorgden voor een zeer geslaagd seizoen!

In het seizoen 2009-2010 werd voor de eerste maal Zumba geïntroduceerd in het lessenpakket. Onder de deskundige leiding van Tim en Bob krijgen meer dan 100 enthousiaste volwassenen Zumba. In dit seizoen ging ook voor de eerste maal ons groot dansoptreden door in CC De Biekorf in Lebbeke. Meer dan 1000 toeschouwers waren getuige van een spetterend optreden. Ook de rope skipping bleef sprongen voorwaarts maken: Moving was voor de eerste maal aanwezig op het jeugdwereldkampioenschap en haalde daar maar liefst 7 medailles!
Het belangrijkste feit van dit seizoen was het oprichten van onze crew, MēC. Bekijk gerust hun pagina voor meer info!

Het seizoen 2010-2011 begon met een knaller: Moving Baasrode mocht mee de show vullen tijdens het Europees Kampioenschap Masters Rope Skipping in de Antwerpse Lotto Arena. Voor meer dan 6000 toeschouwers gaven meer dan 100 dansers van Moving het beste van zichzelf. Binnen de rope skipping afdeling werden ook zeer mooie resultaten gehaald, met als hoogtepunt meer dan 10 medailles op het Europees Kampioenschap in Hongarije.

Het seizoen 2011-2012 zal in ons geheugen blijven als het seizoen waarin Tim & Bob hun legendarische Timborobics uitvonden. We hadden ons tweede optreden in de Biekorf, met meer dan 300 dansers en meer dan 1500 toeschouwers. Moving Baasrode ging ook voor de eerste keer met de ropeskippers buiten Europa, meer bepaald richting het WK in Amerika. Opnieuw werden meerdere medailles naar Baasrode teruggebracht.

In het seizoen 2012-2013 werd trainer Bram verkozen tot President van de Internationale Rope Skipping Federatie FISAC. Met 3 teams was Moving weer zeeer sterk vertegenwoordigd op het EK rope skipping in Denemarken.

In het seizoen 2013-2014 hielden we voor de eerste keer ons dansweekend, en zou ook voor de eerste keer ons dansoptreden plaatsvinden in de sporthal van Sint-Gillis, met opnieuw meer dan 1500 toeschouwers.

Het seizoen 2014-2015 begon met een groot dansoptreden in Dendermonde ter herinnering van de Grote Oorlog, onder de regie van Stijn Kolacny. We zouden ook een gastoptreden doen met onze rope skippers op VTMKazoom, en onze grote delegatie op het WK Rope skipping in Hong Kong zou weer veel medailles meebrengen en tussendoor het International Open Tournament winnen!

Niemand had ooit durven dromen dat een eigen dansopleiding starten en met een eigen rope skippingclub beginnen zo vlot zou gaan. Tenzij misschien Aster wel...

 

To The Top